Rólunk


2008 nyarán Havanese kiskutyáimmal részt vettem a stockholmi világkiállításon, mely több szempontból is fordulópontot jelentett számomra. Kiváló tenyésztőkkel találkozhattam, olyan kutyákat láthattam, kiknek szőrkondíciója számomra hosszú évek óta példa értékű volt, és egy kedves Svéd ismerősöm ajánlásának köszönhetően megismertem Skandinávia piacvezető kutyakozmetikai cégét, a Pet Care Laboratory-t (PCL), kinek termékeit, többek között különleges fésülő spray kondicionálójukat arrafelé szinte mindenki nap mint nap használja.

Kiállítási éveim alatt rengeteg kutyakozmetikai terméket kipróbáltam már, folyamatosan ?kísérletezgettem? saját kutyáimon. A sok kipróbált termék ellenére azonban egyikkel sem voltam igazán elégedett. Hiába próbáltam őket az ajánlott felhasználáson kívül még keverni, kavarni minden féle módon, több ápolási feladatra egyszerűen nem találtam meg a számomra megfelelő hatással bíró kozmetikumot. Ilyen volt például a mindennapi fésülés, vagy a kiállítási kutyák szőrének hétköznapi ápolása, mely lehetővé teszi a folyamatos show-kondícióban tartást a két kiállítási szezon közötti hosszabb időszakokban is.

A PCL samponok, balzsamok és a fésülő spray tesztelése előtt elhatároztam, eddigi szokásaimtól eltérően most nem mixelem a termékeket, hanem betartom a gyári előírásokat. Kíváncsi voltam önmagukban vajon mire képesek. Az eredmény lenyűgözött. Kutyáim szőre csillogóbb, könnyebben ápolható lett. Valóban azt tapasztaltam, amit a beszámolókból hallottam, amit a termék ígért.

A PCL-t figyelmembe ajánló Svéd tenyésztő ismerősünk 2008 őszén a budapesti Európa kiállításon megajándékozott egy számomra addig ismeretlen márkájú svéd termékkel, a Bokeberg cég emu olajos samponjával. Ezzel a mondattal nyújtotta át az ajándékot: ?Mindenképpen ki kell próbálnod, mert ez egyike a világ legjobb samponjainak!? Ennél jobb ajánlólevele nem is lehetett volna egy samponnak. A hatás megdöbbentett! A Bokeberg cég emu olajos samponja valami egészen különleges tapintást adott a legproblémásabb szőrű kutyám bundájának is. Megoldódott az az összetett probléma, amit az érzékenyebb, töredező és nehezebben növő szőr ápolása jelentett számomra.

A két cég termékeit folyamatosan használva megváltozott bennem a kutyaápolásról alkotott fogalom. Ma már tudom, hogy a kifogástalan kiállítási kondíció nagyrészt nem a kiállítási finish termékeknek köszönhető, hanem a gondos hétköznapi ápolásnak, azoknak a termékeknek, amelyeket minden nap alkalmazunk. Termékeinket használva ma már van megoldásom a vakarózásra, a száraz bőrre, a töredezett szőrre, a csomósodásra.

A GroomStuff Kft a legmagasabb minőségű termékeket kínálja vevőinek. Azoknak nyújt segítséget, akik hozzám hasonlóan nagy súlyt szeretnének fektetni a hétköznapi ápolásra, a természetes anyagokat tartalmazó kozmetikumok használatára és mindezért nem akarnak egy kisebb vagyont fizetni. Termékeinket mind a hobbi kutyatulajdonosok, mind a tenyésztők számára ajánljuk. Kozmetikumaink nem csodaszerek, de nem is titkos receptek. Természetes összetevőiknek köszönhetően mellékhatástól nem kell tartani. Használatukkal kutyáink bőre és szőre egészségesebb, szebb lesz, gazdáik legnagyobb örömére.  Tapasztalataim alapján azt gondolom, a kutya szőrének és bőrének legelőször egészségesnek kell lennie és csak azután tudjuk előhozni belőle természetes szépségét. Ebben igyekszünk segíteni minden egyes kutyatulajdonosnak.

Tolmács Márta