Bokeberg cégismertető


A Bokeberg kis családi vállalkozás, minek története tulajdonképpen 1995-ben kezdődött. Evert Bernro (későbbi cégtulajdonos) az Interneten olvasott az emuolaj különleges tulajdonságairól, ami állítólag gyulladás csökkentő, segít az izomfájdalmak enyhítésében, befolyásolja a bőr vastagságát,  elősegíti a hajnövekedést, kiválóan alkalmas égési sérülések kezelésére és többek között csodálatosan képes enyhíteni egyes ekcémás bőrbetegségek tüneteit. Mivel maga is komoly pikkelysömör problémával küzdött, úgy gondolta tesz egy próbát. Evert már akkor emu tenyésztéssel foglalkozott, de akkor még a sruccokat és az emu madarakat a koleszterin szegény húsukért tenyésztette, zsírjukat mellékterméknek tekintette.

Egy kollégától szerezett emuzsírt, kisütötte, majd bekente vele a fejbőrét. Egy pár nap múlva az ekcéma kisebb lett, majd egy idő után teljesen eltűnt! Az eredmény hatására az emuolajat különböző egészségügyi problémákon tovább tesztelték és a rövid idő alatt észlelt eredmények után már tudták, kincset találtak.

Az emuolajos kezelés további mellőzése miatt Evert pikkelysömörje egy idő után visszajött, mely egy emuolajos sampon kifejlesztésére ösztönözte. A fejlesztés sok időt vett igénybe, de a végeredmény egyértelműen bebizonyította, hogy rendszeres használata visszatartja az ekcémát.

Cégünk életében a következő változás akkor következett be, amikor állatok részére kezdtek termékeket gyártani. Kadel kenőcsöt,  Kronand kenőcsöt, ló és kutyasampont. Céljuk egyértelműen az volt, hogy a legmesszebbmenőkig kiküszöböljék az ásványi és szintetikus anyagokat termékeikből. Ennek köszönhetően termékeikben nincs parafin, vazelin és ehhez hasonló alkotórész.

Egy pár évre rá együttműködést kezdtek az Ion-Silver nevű céggel, aki megismertette őket az ezüst kolloid hatásával. Közös fejlesztésbe kezdtek, melynek révén több új termékük született, mint például a silversalva és a silverlotion.