A csodálatos emu olaj


Az emu olajat ausztráliai őslakosok fedezték fel több ezer évvel ezelőtt, mint kiváló hidratáló, fertőtlenítő szer, ami segít enyhíteni a napégés tüneteit, a sebeket, az izom és izületi fájdalmakat. A természetben az emu a hátán lévő zsírpárnából nyeri ezt a természetes zsírt, amely megvédi az állatot az extrém hőmérséklettől és a kiszáradástól.

Az emut Ausztráliában és szerte a világon vörös húsáért tenyésztik. A hús feldolgozáskor az emu zsíros bőre élelmiszeripari melléktermék. Ma már ebből a melléktermékből kedvező tulajdonságai miatt olajat finomítanak. Az emu olaj természetes olaj, melyet feldolgozás közben több lépcsőben finomítanak, sterilizálnak és illatosítanak. Figyelni kell azonban arra, hogy nem minden a piacon lévő emu olaj finomított. Némely olajok csak szűrtek, így még tartalmazhatnak szennyező anyagokat. Egyeseket finomítás közben vegyi anyagokkal kezelnek, mint a lúg, míg másokat csak természetes anyagokkal kezelnek.

Az Emu olaj az emberi test számára rendkívül fontos tulajdonságokkal rendelkezik, melyből az egyik legkedvezőbb esszenciális zsírsav tartalma. 

Az esszenciális zsírsavak többszörösen telítetlen vegyületek, mint az  omega-3 és omega-6 zsírsav. Ezek nélkülözhetetlenek az emberi táplálkozásban, mert a szervezet nem tudja őket saját maga előállítani. Az esszenciális zsírsavak fontos szerepet töltenek be az immunrendszer megfelelő működésében, gyulladáscsökkentésben, vérnyomás szabályozásában.